Boekhouder voor ZZP’ers in Breda

De boekhouding wordt door veel zzp’ers en mkb’ers gezien als een noodzakelijk kwaad. Als cijfers niet echt uw ding zijn, dan kunt u wel wat leukers bedenken om zich mee bezig te houden. Een sluitende boekhouding is echter wel het fundament voor uw onderneming. Wilt u ook uw boekhouding (deels) uitbesteden, zodat u zich kunt richten op uw bedrijf in Breda? Wij helpen u daarbij.

Waarom is een goede boekhouding belangrijk?

Er is hierover een mooie uitspraak: ‘Als u de cijfers niet kent, kent u uw bedrijf ook niet’. En zo is het precies. Een goede boekhouding geeft inzicht in uw onderneming en zorgt ervoor dat u kunt bijsturen op succes of wanneer er bepaalde zaken fout gaan. Als de administratie op orde is, geeft dat rust en kunt u zich focussen op uw bedrijf. Daarnaast zorgt uw boekhouder in Breda ervoor dat uw aangiftes tijdig ingediend worden en u optimaal gebruik maakt van de aftrekposten waar u recht op heeft. 

De kosten van een ZZP boekhouder in 2021

Een belangrijk onderdeel om wel of niet de boekhouding uit te besteden zijn de kosten. Maar wat kost een boekhouder per uur? Hier is geen eenduidig antwoord op te geven maar gemiddeld kun je uitgaan in 2022 van een uurtarief tussen de € 40,- en € 85,-. Uiteraard afhankelijk van de grootte van uw bedrijf en administratie. Veelal zien we dat zzp’ers de facturatie en omzetbelasting zelf doen met behulp van een goed boekhoudprogramma. De aangifte inkomstenbelasting en het opstellen van de jaarrekening worden dan uit handen genomen door een boekhouder in Breda.

Taken ZZP boekhouderGemiddelde prijs (2022)
Aangifte omzetbelasting€ 14,50 (per tijdvak)
Verzorgen inkomstenbelasting€ 55,- (zit vaak bij pakket in)
Opstellen jaarrekening boekjaar€ 580,-
Bijwerken administratie€ 60,- (per tijdvak)

Heeft u interesse in het (gedeeltelijk) uitbesteden van uw boekhouding? Wilt u graag weten welke tarieven gehanteerd worden door boekhouders in Breda en omgeving? Leg dan uw aanvraag bij ons neer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.