Zakelijk internet vergelijken zzp: waar een zakelijke rekening openen?

Als zakelijke klant heeft u andere doelen en wensen dan een particuliere klant. Als ondernemer is een stabiele en veilige verbinding extra relevant. Zonder een stabiele internetverbinding kunt u niet uw dagelijkse werkzaamheden uitvoeren. Als u een bedrijf opstart, dan is het hebben van een zakelijke rekening onmisbaar. Lees in dit artikel waarom het nemen van zakelijk internet van belang is, wat het kost om dit af te sluiten en welke aanbieder voor u interessant is.

Waarom zakelijk internet afsluiten?

Het nemen van een zakelijk internetabonnement biedt verschillende voordelen voor zzp’ers. Zo wordt uw administratie een stuk eenvoudiger. U hoeft niet langer uw rekenmachine erbij te pakken om de btw-aangiftes uit te rekenen. In uw factuur worden de btw-kosten apart benoemd. Dit scheelt u een hoop tijd! 

Een ander voordeel van zakelijk internet is dat u beschikking heeft tot een extra snelle klantenservice. U kunt zelfs kiezen voor ondersteuning in het weekend of een 24/7 support. Mocht u ooit een storing ervaren, dan weet u zeker dat de internetverbinding snel weer zal werken. Verschillende providers spelen hierop in door extra apparatuur te leveren waarmee u zelfs tijdens een storing verder kunt internetten.

Wanneer zakelijk internet afsluiten?

Als u werkt als zzp’er of een eenmanszaak hebt, en u gebruikt uw bestaande internetabonnement, dan wordt het lastig om dit als zakelijke kostenpost op te brengen. U moet kunnen aantonen dat u sneller internet nodig had en dit uitsluitend voor zakelijke doeleinden gebruikt als u kosten wilt kunnen aftrekken voor uw onderneming.

Zakelijk internetabonnement vergelijken 2022

Om u op weg te helpen hebben we een aantal zakelijk internetabonnementen van bekende providers voor u vergeleken. We gaan uit van een standaard zakelijk internetabonnement waar u als startend ondernemer waarschijnlijk voldoende aan heeft. De prijzen zijn bij zakelijke internetabonnementen trouwens altijd exclusief btw. We gaan in onderstaande tabel uit van een abonnement geschikt voor kleine starters of zzp’ers.

ProviderMaandprijsSnelheidSupportLooptijd
Ziggo€ 42,50200 Mb’s24/7 (gratis)24 maanden
Vodafone€ 52,50200 Mb’s24/7 (gratis)24 maanden
KPN€ 44,0050 Mb’s08:00-22:00 uur (€ 4,13 p/mnd)12 maanden
T-Mobile€ 44,00100 Mb’swerkdagen 08:00-23:00
weekend 09:00-17:30 (gratis)
12 maanden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

× Hoe kan ik je helpen?