Inschrijven Handelsregister?

Wat staat er in het Handelsregister vermeld?
Als u zich gaat registreren bij de KvK, dan worden uw naam, contactgegevens en functionarissen genoteerd. Ook krijgt u na de inschrijving een uniek KvK-nummer, die in het register wordt vermeld. U kunt ook lezen wie verantwoordelijk is voor het bedrijf en waar het bedrijf is gevestigd.

Gegevens in het Handelsregister zijn:

 • Bedrijfsnaam;
 • Contactgegevens (adres, tel. nummer, e-mail, etc.);
 • Vestitingsplaats(en);
 • Type werkzaamheden;
 • Aantal medewerkers;
 • Curator bij faillissement;
 • Functionarissen.

Wanneer is inschrijven Handelsregister verplicht?

Vrijwel iedere ondernemer is verplicht zich in te schrijven bij de KvK. Wel is er nog steeds ruimte voor interpretatie tussen wat een hobby is en wat een bedrijf is. Vaak ligt het samen met uw fiscale overwegingen. We hebben hieronder verschillende criteria op een rijtje gezet. Als u aan alle criteria voldoet, dan adviseren wij u om zich in te schrijven als eenmanszaak of ander type rechtsvorm bij de KvK:

 • U levert producten en/of diensten;
 • U factureert kosten en rekent een uurtarief;
 • U neemt deel aan het economische verkeer;
 • Als u een webshop start moet u zich direct inschrijven om aan de online regelgeving te voldoen;
 • U bent uiterlijk één week geleden met uw bedrijf gestart.

Wat kost inschrijving KvK?

U betaalt eenmalige kosten van € 51,95 voor de inschrijving van uw onderneming bij de KvK. U moet dit bedrag daar en op dat moment betalen via pinpas of creditcard. Er wordt geen cash geld geaccepteerd bij de KvK. Er is geen jaarlijkse verplichte bijdrage, deze verplichting is in 2013 afgeschaft. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

× Hoe kan ik je helpen?