Zakelijke creditcard voor (startende) ondernemers vergelijken

Waarom een zakelijke creditcard voor startende ondernemers?

Een zakelijke creditcard is zoals de naam al zegt bedoeld voor zakelijk gebruik, voor ondernemers. Een zakelijke creditcard is een veilig betaalmiddel voor uw aankopen via het internet of uw zakenreizen naar andere landen. U houdt de zakelijke- en privé-uitgaven eenvoudig van elkaar gescheiden, wat een beter financieel overzicht geeft. Of u nu een zzp’er bent, een kleine of grote onderneming heeft, een zakelijke creditcard is voor ieder type ondernemer geschikt.

Andere voorwaarden zakelijke creditcard:

  • U bent achttien jaar of ouder;
  • Uw bedrijf heeft een lopende (zakelijke) rekening bij een Nederlandse bank;
  • Uw bedrijf is tenminste één jaar ingeschreven in het Handelsregister van de KvK;
  • Uw bedrijf heeft een permanent adres in Nederland.

Voor- en nadelen van een zakelijke creditcard

De meeste ondernemers gebruiken een zakelijke creditcard voor hun zakelijke uitgaven. Sommige ondernemers gebruiken liever hun privé creditcard voor transacties. Hieronder benoemen we verschillende voordelen van een zakelijke creditcard.

Voordelen zakelijke creditcard

Een business card heeft verschillende voordelen. Zo kunt u ten eerste uw zakelijke financiën en privé geldzaken gescheiden houden. Daarnaast kunt u met een zakelijke creditcard meerdere creditcards op één rekening aanschaffen. Zo kunt u de medewerkers van uw onderneming ook voorzien van een business card. Ook is het meestal mogelijk om een bestedingslimiet per medewerker in te stellen. Vanaf bepaalde aantallen daalt de prijs per business card.

Een zakelijke creditcard scheelt daarnaast een hoop administratief werk en geeft een helder overzicht van uw zakelijke financiën. U heeft wereldwijd betaalgemak en u betaalt uw zakelijke etentjes en reizen eenvoudig met de business card. Een laatste voordeel is dat business cards vaak gratis verzekeringen en services aanbieden, zoals:

  • Een aankoopverzekering;
  • Een reisverzekering;
  • Een 24-uurs klantenservice.

Nadelen zakelijke creditcard

Toch kent een zakelijke creditcard enkele nadelen. Zo liggen de kosten voor een zakelijke creditcard in de meeste gevallen hoger dan bij een privé creditcard. Ook moet u alle kosten die u in een maand maakt, in één keer aflossen. Gespreid betalen in termijnen is dan vaak niet mogelijk. Een laatste nadeel is dat u een stuk minder keuze heeft uit kaarten.

Kosten creditcard voor ondernemer

Er valt niet één vaste kostprijs voor een creditcard te benoemen. De jaarlijkse kosten van een creditcard variëren tussen de € 25,- tot boven de € 100,-. Het hangt meestal af van het bestedingslimiet. Duurdere kaarten hebben een hoger bestedingslimiet dan goedkopere business cards. Ook hangt de prijs af van de duur van de verzekering die gekoppeld zit aan de creditcard. Als u na aankoop uw spullen voor een langere tijd wilt verzekeren, zult u een duurdere creditcard nodig hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

× Hoe kan ik je helpen?