Kabinet stelt met ingang van 2024 Box 2 in

Kabinet stelt met ingang van 2024 Box 2 in

In het jaar 2024 stelt het kabinet voor dat personen met een ‘aanmerkelijk belang’, zoals dga’s, per 2024 te maken krijgen met twee tarieven voor hun inkomsten in box-2. Nu is dat nog één tarief van 26,9%.

Kabinet stelt met ingang van 2042  box 2 in

Als Directeur Groot Aandeelhouder (DGA) heeft u een aanmerkelijk belang indoen u minimaal 5% van de aandelen in bezit heeft.

Twee tarieven Box-2

Kabinet stelt met ingang van 2024 twee tarieven voor Box 2 voor. In box-2 betaalt u belasting over inkomsten uit een aanmerkelijk belang. U heeft als bv dga een aanmerkelijk belang als u minimaal 5% van de aandelen in een rechtspersoon in handen heeft.

Het tarief in box-2 is nu nog 26,9%. Als het voorstel doorgang vindt dan komen er twee tarieven. Een tarief van 26% voor inkomsten tot 67 mille en een tarief van 29,5% over het meerdere..

Wil je meer informatie? Wij van Liveboekhouden helpen je graag verder, Wij van live boekhouden hebben meerdere jaren ervaring in het vak. Dit is de reden dat wij er zeker van zijn dat wij jou kunnen helpen!

Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

× Hoe kan ik je helpen?