Hoe werkt de btw en de aangifte omzetbelasting

Ondernemer voor de BTW?

Bent u ondernemer voor de BTW? Dan doet u elk kwartaal aangifte omzetbelasting. In uw aangifte geeft u aan hoeveel BTW u doorberekend heeft aan uw klanten. Minus de BTW die u heeft betaald op zakelijke kosten/investeringen.

Zelf BTW overmaken aan de belastingdienst

Moet u betalen aan de Belastingdienst? U moet het verschuldigde bedrag dan zelf aan de Belastingdienst overmaken. De Belastingdienst zelf stuurt u geen aanslag. Even opletten dat u het juiste betalingskenmerk vermeld.

Bijtelling wegens privégebruik

Aan het einde van het jaar moet u rekening houden met bijtelling wegens privégebruik telefoonkosten en de zakelijke auto. Deze bijtellingen neemt u mee in de aangifte van het vierde kwartaal.

Te weinig afgedragen?

Blijkt achteraf dat u te weinig heeft afgedragen, dien dan een suppletie-aangifte omzetbelasting in als de afdracht boven de 1.000 euro is.

Kleine Ondernemers Regeling (KOR)

Bent u een kleine ZZP’er en is uw jaaromzet minder dan twintig mille (€20.000,-) exclusief BTW, dan valt u in de de KleineOndernemersRegeling (KOR). U hoeft dan geen aangifte omzetbelasting te doen. U factureert dan zonder BTW maar mag de BTW op aankoop van investeringen en de BTW op kosten ook niet verrekenen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

× Hoe kan ik je helpen?