Boekhouder non-profit

Heeft u hulp nodig bij het samenstellen van uw begroting, jaarrekening of rapportages? Dan bent u bij Live Boekhouden voor de non-profit branche op het juiste adres. U kunt ons inhuren bij calamiteiten of wanneer u specialistische kennis nodig heeft. Wilt u uw boekhouding volledig outsourcen? Wij hebben hiervoor de kennis, mankracht en een volledig geautomatiseerd pakket ter beschikking. Wilt u meer weten? Neem contact op met Live Boekhouden

Subsidieregelingen

Als stichting of vereniging kunt u soms gebruikmaken van subsidieregelingen: lokale, regionale, landelijke en wellicht zelfs Europese subsidieregelingen. Onze accountants zijn op de hoogte van zowel de verschillende regelingen binnen uw sector als de geldende voorwaarden.

Fiscale regelgeving en advies

In bepaalde gevallen worden stichtingen en verenigingen als onderneming beschouwd. In dat geval gelden dezelfde btw-regels als voor ondernemers. Wanneer uw stichting of vereniging een winstoogmerk heeft, betaalt u bovendien vennootschapsbelasting (vpb) over de gemaakte winst. Maatschappelijke en fondsenwervende instellingen die advies wensen op het gebied van btw en vpb zijn bij ons aan het juiste adres.

ANBI- en SBBI-regelgeving

Voor instellingen die veelal draaien op giften, zoals een algemeen nut beogende instelling (ANBI) en een steunstichting sociaal belang behartigende instelling (SBBI), geldt specifieke – vaak voordelige – wet- en regelgeving. Kerkelijke, culturele, wetenschappelijke en andere instellingen die bijdragen aan het algemeen nut, kunnen een ANBI-status aanvragen bij de belastingdienst. Onze Boekhouders attenderen u niet alleen op deze mogelijkheid, maar begeleiden u ook bij een eventuele aanvraag en het behoud van deze status.

Boekhouding en verslaggeving

Als onderdeel van een totaaloplossing kunnen wij tevens ondersteuning bieden bij de financiële administratievoering en -controle van uw stichting of vereniging. Wij verzorgen tevens verslaggeving en bieden begeleiding bij specifieke vragen, rekening houdend met de geldende subsidievoorwaarden en -verplichtingen.

Dit is de reden waarom ik u mijn ervaring en kennis aanbied. Dat alles tegen gunstige tarieven. Wij kunnen u helpen met:

  • Projectsubsidies
  • Reguliere subsidies
  • Projectadministratie
  • Jaarrekening
  • Begrotingen
  • Rapportages
  • Advies
  • Outsourcing
  • Non-profit

Heeft u een boekhouder nodig? Neem contact op door onderstaande formulier in te vullen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

× Hoe kan ik je helpen?