Zonder geld een non-profitorganisatie starten?

Je hebt besloten om de wereld te redden, maar je bent gedwarsboomd omdat je geen geld hebt. Maak je geen zorgen. Je hoeft niet te stoppen met dromen. Het starten van een non-profitorganisatie is eenvoudiger dan het lijkt. Het is mogelijk om zonder geld een non-profit organisatie te starten. De meeste mensen starten geen non-profitorganisatie voor het geld en hebben zelden veel overtollig geld. We hebben dit artikel geschreven om je te verzekeren dat het mogelijk is om een ​​non-profitorganisatie te starten zonder geld, en we hebben een paar stappen opgenomen om dit te doen.

Zonder geld een non-profitorganisatie starten?

Het antwoord op deze vraag is natuurlijk ja. Anders zouden we dit artikel niet schrijven. Dat betekent echter niet dat er in het begin geen kosten zijn.

Doorgaans kosten de kosten om een non-profitorganisatie te starten ongeveer € 1.000. Hierbij moet je denken aan de kosten van een notaris, een accountant om bijvoorbeeld een stichting op te starten.

Er zijn onmiddellijke financieringsopties beschikbaar voor non-profitorganisaties. Sommige hiervan zijn subsidies. Anderen zijn donaties van vrienden, bestuursleden en andere leden van de gemeenschap. De kunst is om te weten waar je moet zoeken en je organisatie op de juiste manier van start te laten gaan.

Hier onder staan 3 belangrijke stappen Zodat jij Zonder geld een non-profitorganisatie kunt starten

De volgende stappen kunnen je leiden naar mogelijke subsidiebronnen en laten zien hoe jij gratis geld kunt inzamelen om korte- en lange termijn doelen te bereiken

1. Maak een Business Plan

Nonprofit business plans kan nieuwe non-profitorganisaties helpen om meteen financieringsbronnen te vinden. Bedrijfsplannen beschrijven je non-profitorganisatie en bieden een routekaart voor je bestuur en personeel om de komende 3 tot 5 jaar te volgen.

Nieuwe non-profitorganisaties hebben misschien niet al het financiële papierwerk dat je normaal gesproken nodig heeft voor een bedrijfsplan, maar operationele financieringsprojecten en verwachte kosten zouden je op weg moeten helpen.

Jouw bedrijfsplan moet het volgende bevatten:

  • Ideale donateur type
  • Marketingplan
  • Dagelijkse operaties
  • Impact plan
  • Financieel plan

2. Build a Board

Non-profitorganisaties zijn uitstekende bronnen van inkomsten, advies en marketing. Hier zijn drie manieren waarop je bestuur je kan helpen geld te krijgen en je vanaf het begin geld te besparen.


2.1 Bestuur donaties

De meeste non-profitorganisaties eisen van bestuursleden een jaarlijkse donatie. In het begin voel je je misschien ongemakkelijk om hierom te vragen, maar het is van vitaal belang om deze trend in het begin te starten. De meeste bestuursleden zullen geen oog dichtknijpen bij het verzoek omdat ze weten dat non-profitorganisaties geld nodig hebben. Het is ook van cruciaal belang dat ze begrijpen dat het helpen van deze fondsen een groot deel van hun rol is.

Pro-tip: vraag bestuursleden om een paar honderd euro tot € 1.000 per jaar te geven of kleinere terugkerende maandelijkse donaties te doen. Je bestuursleden zijn de beste manier om direct geld in te zamelen voor je non-profitorganisatie.


2.2 Pro bono werk

Non-profitorganisaties hebben mensen nodig met specifieke carrières en werkervaring in hun bestuur. Nieuwe non-profitorganisaties hebben mogelijk een advocaat nodig om je te helpen bij het vormen van je non-profitorganisatie en om je door alle wettelijke vereisten te loodsen. Als je een advocaat in je bestuur kunt krijgen, kun je gratis juridisch advies krijgen en de ondersteuning die nodig is om ervoor te zorgen dat je een solide juridische basis hebt.


2.3 Promoties en marketing

Uw bestuur is het gezicht van uw organisatie. Een primaire rol van elk bestuurslid is het promoten van de organisatie binnen de gemeenschap en het opbouwen van relaties met potentiële donateurs.

Op het moment dat een nieuw lid toetreedt tot uw bestuur, moet u hen vragen potentiële donateurs op te sommen met wie ze al een relatie hebben. Nadat u de lijst hebt gemaakt, werkt u met hen samen om een donorprofiel op te bouwen en een verhuisbeheer plan voor elke donor op te stellen.

Veel van deze prospects zullen niet onmiddellijk geld opleveren. Maar als je ze blijft versterken en transparantie behoudt, zullen de donaties binnenstromen.

3. Subsidies aanvragen

Non profit subsidie worden in het leven geroepen ten voordele van lokale gemeenschappen en als nieuwe non-profitorganisatie ben jij precies wie ze zoeken. Deze subsidies zijn niet veel geld, maar je hebt niet veel nodig om te beginnen.

Er zijn verschillende soorten gemeenschapssubsidies van overheids- en bedrijfsbronnen. Zoek een subsidieprogramma of bedrijf van de lokale overheid dat past bij de missie van je non-profitorganisatie.

 De conclusies

Het kost veel passie en hard werken om een ​​non-profitorganisatie te starten, maar het hoeft niet veel geld te kosten. Een non-profit starten zonder geld is mogelijk. De stappen die in dit artikel worden besproken, geven je een routekaart die je moet volgen. Met deze stappen verzamel je niet alleen het geld in dat je nodig hebt om aan de slag te gaan, maar bouwt je vanaf het begin ook een loyale achterban voor je organisatie op.

Heb jij een boekhouder nodig voor jouw non-profit organisatie? Neem dan contact met ons op d.m.v. onderstaande formulier


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

× Hoe kan ik je helpen?