Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Milieu-investeringsaftrek zorgt voor lagere aanslag Inkomstenbelasting

Wilt u in duurzame of milieubewuste vaste activa investeren? Dan is de Milieu-investeringsaftrek (MIA) voor u interessant.

zonnepanelen op een dak

Bent u ondernemer en wilt u fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen en technieken? Met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 45% van het investeringsbedrag. Die aftrek komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek.

Valt u binnen de MIA dan kunt u een voordeel voor de Inkomstenbelasting behalen. Door de MIA wordt uw belastbaar inkomen lager.

Milieu-investeringsaftrek (MIA) Voordeel Inkomstenbelasting: Welke bedrijfsmiddelen kunnen voor MIA in aanmerking komen?

U kunt voor de MIA in aanmerking komen als u bedrijfsmiddelen heeft die op de Milieulijst staan (dit is een lijst met bedrijfsmiddelen die minder milieubelastend zijn en vaak verdergaan dan wat de wet voorschrijft). Op de website van de RVO (Rijkdienst voor Ondernemend Nederland) kunt u zien welke bedrijfsmiddelen in aanmerking komen voor Milieu-Investeringsaftrek. Maar u kunt bijvoorbeeld denken aan zonnepanelen, apparatuur om verpakkingen te hergebruiken, of een inktbesparende printer.

Milieu-investeringsaftrek (MIA) Voordeel Inkomstenbelasting: Toename MIA-percentage in 2022

Per investering is op de Milieulijst aangegeven welk percentage u toe moet passen. De drie
steunpercentages zijn 13.5%, 27% en 36%. Vanaf 1 januari 2022 stijgen die naar 27%, 36% en 45%, respectievelijk.

Tabel percentages MIA

20212022
13.5%27%
27%36%
36%45%

Wil je meer informatie? Wij van Liveboekhouden helpen je graag verder, Wij van live boekhouden hebben meerdere jaren ervaring in het vak. Dit is de reden dat wij er zeker van zijn dat wij jou kunnen helpen!

Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

× Hoe kan ik je helpen?