Tips belastingaangifte over 2022

Het einde van het jaar is weer in zicht. Dat betekent dat het voor u als zzp’er tijd is om alles in orde te maken voor de belastingaangifte over 2022. We helpen u hier op weg met tips. Wist u bijvoorbeeld dat startende zzp’ers soms geen inkomstenbelasting hoeven te betalen? Daarvoor is het belangrijk dat u aan een aantal voorwaarden voldoet en dat u uw fiscale aftrekposten optimaal benut. Lees hier meer en zorg dat u in ieder geval nooit te veel betaalt!

Zo min mogelijk belasting betalen als startende zzp’er

Wist u dat het als startende zzp’er soms mogelijk is om geen belasting te betalen? Om van dit voordeel te genieten, mag u geen andere inkomsten hebben, zoals ‘Inkomsten uit overig werk’. U moet ook voldoen aan het urencriterium. Oftewel, u besteedt minimaal 1225 uur per jaar aan uw onderneming. Daarbij moet u slim gebruikmaken van de aftrekposten. Zzp’ers betaalden bijvoorbeeld in 2022 over een winst tot € 30.439,- geen belasting. Dit bedrag verschilt echter per jaar. Laat uw boekhouder zzp berekenen tot welke winst u als zzp’er geen belasting betaalt!

Gebruik slim uw zzp startersaftrek

Voor startende zzp’ers kan de startersaftrek heel gunstig zijn. Een goede tip m.b.t. uw belastingaangifte 2022 is om te onderzoeken of u dit jaar een beroep wilt doen op deze aftrekpost. U mag de startersaftrek namelijk drie keer in de eerste vijf jaar van uw onderneming toepassen. Bereken daarom eerst of deze aftrekpost voor uw belastingaangifte 2022 voldoende loont. Behaalt u maar een beperkt voordeel, dan is het slimmer om deze aftrekpost in te zetten in een jaar waarin u hier meer voordeel mee kunt winnen. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

× Hoe kan ik je helpen?